Περιοδικό Στοργή

Πάνε περισσότερα από δέκα χρόνια, από τότε που ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα μια ακόμα ιδέα του, που σχετιζόταν με τα ιδρύματα της τοπικής μας  Μητρόπολης. Η σκέψη του σχετιζόταν με τη δημιουργία ενός εντύπου, το οποίο εκδιδόμενο σε μηνιαία βάση θα προέβαλε τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελούνταν στο Αγάπης Μέλαθρον «ο Άγιος Χαράλαμπος» και στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στα Καλάβρυτα.
Τα Διοικητικά  Συμβούλια και οι Διευθυντές των δύο ιδρυμάτων αμέσως αγκάλιασαν αυτή την ιδέα και λίγο καιρό αργότερα κυκλοφορούσε η πρώτη «ΣΤΟΡΓΗ στα γηρατειά, τις ρίζες της ζωής μας ». Ποιο όνομα θα μπορούσε να εκφράσει με καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο, το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται προς όφελος των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Δεν ήταν μόνο η παροχή στέγης, τροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που παρείχαν και φυσικά εξακολουθούν να παρέχουν τα δύο ιδρύματα προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που περιθάλπονται σε αυτά! Ήταν η κατάθεση ψυχής που κάνει σε καθημερινή βάση, όλο το προσωπικό ώστε να κάθε ηλικιωμένος, κάθε ανήμπορος γέροντας να εισπράττει τη Στοργή, την Αγάπη, την Αφοσίωση, την Καλοσύνη, που θα ένιωθε και μέσα στην οικογένειά του! Η προσπάθεια να μην τους λείψει τίποτα όσον αφορά την ψυχαγωγία, τις πνευματικές τους ανάγκες, την επαφή με την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Η διαρκής προσπάθεια να απολαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίας και να νιώθουν …σαν στο σπίτι τους
Με την κυκλοφορία της «Στοργής» λοιπόν, όλο αυτό το θεάρεστο έργο, άρχισε να γίνεται γνωστό σε συνδρομητές σε όλη της Ελλάδα!!!
Οι  δραστηριότητες των δύο ιδρυμάτων, οι εθελοντές που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και κόπο, υλικά αγαθά αλλά και χρήματα για να κάνουν την καθημερινότητα των ηλικιωμένων όσο το δυνατόν καλύτερη, άτομα από το προσωπικό που αγκαλιάζουν τους γέροντές μας σαν να είναι μέλη της οικογένειάς τους, αλλά και οι ίδιοι οι περιθαλπόμενοι, φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της Στοργής, γράφοντας τη δική τους ιστορία!
Και η κοινωνία, όπως ήταν φυσικό στήριξε και στηρίζει το σπουδαίο έργο της Τοπικής Εκκλησίας μας, αναγνωρίζοντας το όραμα τους Μητροπολίτη μας και την αφοσίωσή του στο ποίμνιό του!

   Παρακάτω παρουσιάζονται τα τεύχη του περιοδικού από το 2006 έως και σήμερα..

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006