Πασχαλινά χρώματα και αρώματα μαζί με φίλους και εθελοντές

Κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και οικογενειακής θαλπωρής  βίωσαν οι περιθαλπόμενοι  στο Αγάπης Μέλαθρον «ο Άγιος Χαράλαμπος» της Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Ήδη από τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας οι ηλικιωμένοι, τηρώντας ένα έθιμο των τελευταίων χρόνων, έφτιαξαν πασχαλινές  χειροτεχνίες και έβαψαν κόκκινα αυγά,  που μοίρασαν λίγες ημέρες αργότερα σε συγγενείς, και  φίλους του Ιδρύματος που τους επισκέφθηκαν  τις ημέρες της Πασχαλιάς.

Μάλιστα φέτος είχαν την ξεχωριστή χαρά να τους βοηθήσουν στο βάψιμο των αυγών οι μικροί μαθητές από το Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Τα Αγγελουδάκια». Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την συνύπαρξη και συνεργάστηκαν άψογα οπότε το αποτέλεσμα ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Τελέσθηκαν κανονικά όλες οι Ακολουθίες, ενώ την Μ. Τετάρτη τελέσθηκε και το Ιερό Μυστήριο του Ευχέλαιου.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα επισκέφτηκαν το Ίδρυμα για άλλη μια χρονιά  πρόσκοποι από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου. Τα τελευταία χρόνια δίνουν ιδιαίτερη χαρά στους ηλικιωμένους με την παρουσία τους αλλά και με τις χειροποίητες λαμπάδες που τους προσφέρουν!

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, μαθητές από το Εσπερινό  Λύκειο Αιγίου, με πρωτοβουλία του προέδρου του δεκαπενταμελούς συμβουλίου κυρίου Γιώργου Ζαχαράκη  επισκέφτηκαν το Ίδρυμα,  συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, τον  διευθυντή κ. Δημήτριο Μπαζιώτη και τους κυρία Ελένη Αργυροπούλου, κυρία Κωνσταντίνα Γεροντίνη, κυρία Θεοδώρα Μιχαλοπούλου και κύριο Ευλάμπιο Ζαχαράκη,  προσφέροντας διάφορα δώρα και αφιερώνοντας χρόνο επικοινωνίας με τους ηλικιωμένους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους  που έδωσε τόση χαρά στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και γέμισε δημιουργικά τον χρόνο τους.

 

Comments are closed.